Model van energiestromen….

Tijdens het leven komt het regelmatig voor dat je je verwondt. Dat gebeurt vanaf het moment dat je geboren wordt totdat je sterft. Een kind schaaft soms zijn knie als hij valt. Het wordt boos of verdrietig als het straf krijgt. De wondjes die op het lichaam verschijnen zijn duidelijk zichtbaar. Maar er zullen ook mentale of emotionele wondjes ontstaan, waardoor een kind leert dat het belangrijk is dat het luistert naar zijn vader of moeder. Zo kunnen mensen leren van alle wonden die ze tijdens het leven oplopen en zich ontwikkelen van baby tot volwassene.

Niemand wil pijn lijden

Toch denk ik dat het de bedoeling is dat mensen soms pijn voelen. We zijn hier op aarde om levenservaring op te doen en te leren van de wonden die we oplopen. De zichtbare wonden laten littekens achter op je lichaam. De mentale of emotionele wonden hebben effect op de werking van je hersenen en beïnvloeden je gedrag. Daarnaast kunnen de wonden de energiestroom in je aura blokkeren. Als we van onze wonden hebben geleerd, inzicht hebben gekregen en ons bewustzijn hebben verruimd, dan mag de wond geheeld worden.

Eigenlijk wil iedereen continu gelukkig zijn

Helaas is het niet mogelijk om continu gelukkig te zijn. Pijn hoort bij het leven. Daarom is het volgens de boeddhistische meester uit Tibet, Tulku Lobsang Rinpoche, beter om niet te streven naar een gelukkig leven. ‘Voortdurend geluk is onhaalbaar en daardoor een bron van lijden.’ Zodra we het lijden uit ons leven kunnen verbannen en onze wonden kunnen helen, zal wat overblijft ons gelukkig maken. Zoals een beeldhouwer niet maakt wat hij mooi vindt, maar weghakt wat de schoonheid van zijn kunstwerk overschaduwt. 

De sleutel tot geluk

Michael Pilarczyk schrijft (in zijn boek ‘Master your Mindset. Leef je mooiste leven’???) dat hij om zich heen ziet dat veel mensen niet in staat zijn om werkelijk geluksgevoel te ervaren. Daarvoor heb je bewustzijn nodig. Je bewust zijn van wat er in je innerlijke wereld gebeurt is de sleutel tot geluk en die sleutel geeft ook toegang tot innerlijke rust en vrijheid. Echt geluk komt niet voort uit wat we hebben, maar uit wie we zijn. Die gevoelsbeleving is het resultaat van persoonlijke en geestelijke groei.  Ik wil je graag helpen om terug te gaan naar jouw bron, je hart, om daar jouw sleutel tot geluk te zoeken. Die sleutel kun je gebruiken om de deur naar een lichter leven te openen en te ontdekken wie je werkelijk bent! Heb je interesse, dan kun je te allen tijde contact met mij opnemen.