Er zijn verschillende methodes voor healing. Reiki is daar één van. Juist deze vorm van healing spreekt me erg aan omdat het een heel eenvoudige, natuurlijke maar effectieve methode is.

Reiki is een eeuwenoude geneeswijze die aan het eind van de 19e eeuw werd herontdekt door Mikaomi Usui uit  Japan. De heer Usui heeft ontdekt dat het mogelijk is om mensen te genezen door energie via zijn handen aan ze door te geven. Deze behandelmethode heeft hij toen Reiki genoemd.

Rei en Ki
Het woord Reiki bestaat uit 2 Japanse karakters: Rei en Ki. Rei betekent: heilige,  geest, mysterie, gift, natuurgeest of onzichtbare geest. Ki betekent: energie, natuur, talent en gewaarwording. Reiki wordt meestal vertaald met universele levensenergie.

Ieder mens kan zichzelf en anderen genezen.  Je bent je hiervan zelf niet altijd bewust maar handelt er wel naar. Als je je teen of knie ergens aan stoot, ontstaat vaak een reflexreactie waarbij je je handen op de pijnlijke plek plaatst. Of als je kind buikpijn heeft is het vanzelfsprekend om met je handen over zijn buikje te wrijven. Meestal helpt dat en neemt de pijn af!

Ervaar het zelf
Het is moeilijk onder woorden te brengen wat Reiki precies is. Daarvoor zou je het zelf moeten ervaren, bijvoorbeeld tijdens een Reiki-behandeling. Op die manier kun je zelf ervaren wat het is en welk effect het op je heeft.

De Reiki leefregels geven een beeld van de intentie van Reiki-behandelaars:

  • Vandaag wil ik niet boos worden of iemand kwaad maken
  • Vandaag maak ik me geen zorgen
  • Vandaag toon ik liefde en respect voor elk levend wezen
  • Vandaag wil ik mijn leven eerlijk verdienen
  • Juist vandaag wil ik dankbaar zijn voor alles wat op mijn pad komt

Nieuwsgierig?
Neem contact met me op en ik informeer je graag naar de mogelijkheden. Je kunt je aanmelden voor een Reiki cursus of een Reiki avond door een mailtje te sturen naar: info@marleenkoertshuis.nl.

Lees meer