Vanessa, moeder van een puber: Ik heb bij Marleen het programma ‘Moeders van vastgelopen hooggevoelige kinderen’ gevolgd. Mijn 15 jarige zoon was ineens veranderd van een lief aanhankelijk mannetje naar een boze puber, die zich vooral afzette tegen alles wat ik zei of deed. De verbinding tussen ons was weg. Daarnaast liep hij vast op school, kreeg de diagnose ADD en had continu buikpijn. Eigenlijk was ik behoorlijk radeloos toen ik bij Marleen kwam. Niets van wat ik deed leek te helpen. De situatie verergerde juist, ondanks mijn goede bedoelingen.

Marleen heeft mij geleerd om vooral naar mijn zoon te kijken zoals hij is, en niet naar hoe ik denk dat hij moet zijn. Ja, hij reageert anders op zaken dan ik en hij ervaart dingen anders dan ik. Ik heb geleerd hem hierin te volgen en ruimte te geven. Te vertrouwen op dat het goed komt. Achter hem te blijven lopen, niet voor hem want dan blokkeer ik de weg die hij moet afleggen om de persoon te worden die hij is.

Hoe lastig het ook is, en het is zeker niet in één keer opgelost, lukt het me steeds vaker om te kijken naar wat wel goed gaat. Begrip te tonen, niet te oordelen en hem te steunen bij de beslissingen die hij maakt. En stukje bij beetje laat mijn zoon ook meer zien. Het zijn kleine momenten, maar ik zie ze en sla ze op.

Wat het grote verschil is, is dat ik voorheen wel geloofde dat het beter zou worden als ik hem meer zichzelf zou laten zijn, nu voel ik ook echt dat ik dat kan. De healingsessies hebben ervoor gezorgd dat deze overtuiging zowel in mijn gedachten als in mijn gevoel sterk is. Ik durf er zelf steeds meer op te vertrouwen.

Suzanne, moeder van Sem: Toen we aan dit traject begonnen zat ik al een flinke tijd in een soort ‘overlevingsstand’, zowel thuis als op het werk. Ik was het vertrouwen in mezelf en in Sem kwijtgeraakt. We liepen thuis op eieren, altijd op onze hoede en vooruitdenkend om te voorkomen dat er iets mis zou gaan. Je hebt me geleerd om vanuit een breder perspectief naar dingen te kijken, in plaats van voor elke lastige situatie op zoek te gaan naar een oplossing en iets te bedenken om herhaling te voorkomen. Je hebt mij het belang laten inzien en mij laten ervaren dat het heel belangrijk is om goed voor mezelf te zorgen. Dat hoe ik me voel van grote invloed is op mijn kinderen. Door mezelf op de eerste plaats te zetten, hoe moeilijk dit ook was, hebben we een belangrijke eerste stap gezet. Hierdoor is er meer rust gekomen binnen ons gezin. Het gaf mij de ruimte om op een andere manier naar Sem te kijken. Om meer inzicht te krijgen in hoe de wereld voor hem in elkaar zit en hoe moeilijk dingen voor hem kunnen zijn. Je hebt me geleerd dat het belangrijk is om te accepteren dat ik hem lang niet altijd zal begrijpen, maar hierin te berusten en vertrouwen te houden. Door de workshops en onze gesprekken kan ik nu wel steeds meer begrip opbrengen voor zijn gedrag. Dat helpt mij hierbij. Doordat ik beter zicht heb op waar hij tegenaan loopt en ik zijn gedrag dus beter kan plaatsen. Ik realiseer mij dat dit nog een lang proces van vallen en opstaan zal blijven. Maar ik neem deze momenten nu mee als leermoment om iets een volgende keer net iets anders of beter aan te pakken.

Nogmaals bedankt voor al je hulp en inzichten. Het contact van jou met Sem was open, eerlijk, onbevooroordeeld en positief. Je zei gewoon wat je voelde. Dat heeft hem echt goed gedaan. Liefs, Suzanne

Sem, 10 jaar: Toen we begonnen voelde ik me een slecht en vervelend kind. Nu voel ik dat ik er meer bij hoor en dat ik niet meer zo vervelend ben. Marleen heeft me geholpen door me goede moed in te spreken. Ze zei altijd tegen me: ‘Jij bent OK, zoals je bent.’ Ik vond het fijn om met Marleen te praten en van de behandeling was ik altijd wel moe, maar ook blij.

Debbie: Mijn jarenlange nekklachten maakten me soms moedeloos. Inmiddels was ik er wel achter dat energetische blokkades in mijn lijf, mijn herstel niet ten goede kwamen. Een aantal onderliggende persoonlijke thema’s behoefden nog aandacht. Marleen heeft me enorm geholpen. Tijdens het voorgesprek was ze een luisterend oor en ze vroeg dieper door om mijn thema helder te krijgen. Tijdens de behandelingen wist ze op gevoel precies op de juiste plekken energie door te geven. Voor mij lichamelijk voelbaar door warmte of stromende tintelingen onder haar handen, zo fijn! Marleen kreeg heldere boodschappen door die ze dan deelde. Verder vond ik het prettig dat de behandelingen voornamelijk in stilte verliepen, waardoor ik beter bij mijn gevoel kon komen en blijven. De ontspanning en rust die ik voelde werkten nog lange tijd door. Inlevend, integer en liefdevol, dát is Marleen.

Volwassene: Marleen heeft mij behandeld in een periode waarin ik voor belangrijke keuzes in mijn leven stond. Haar handen geven een heerlijke warmte en rustgevende energie die je letterlijk door je lijf voelt stromen.  De energie boost en de verlichting na de behandeling is heel bijzonder om te ervaren. Dit geldt niet alleen voor je lijf. Vooral de informatie die Marleen doorgeeft en bespreekt heeft mij geholpen stappen te nemen om weer in mijn kracht te komen. De combinatie van Marleens nuchterheid en spirituele gave maakt haar tot een heel bijzonder en mooi mens!

Volwassene: Bedankt dat je mij inzicht hebt gegeven in de koers van mijn leven. Ik voel me bij jou erg op mijn gemak. Je straalt rust uit en neemt de tijd voor mij. Ik heb de behandeling als erg ontspannen ervaren. Dat was wel nodig omdat ik voorheen erg gespannen was. Ik ervaar nu zo veel rust! Nooit gedacht dat het zoveel met je kan doen. Het voelt alsof ik met alles in vrede ben. Daar kan geen psycholoog tegenop.

Volwassene: Marleen heeft mij behandeld in een periode dat ik het zowel fysiek als mentaal nodig had. Haar behandelingen geven je energie en rust tegelijk. Ze heeft mij veel informatie gegeven, waaronder een paar mooie ontroerende boodschappen van mijn overleden vader. Ik ben haar dankbaar voor de persoonlijke inzichten die ik heb gekregen en deze geweldige ervaring.

Therapeut: Ik had goede verhalen over Marleen gehoord en wilde zelf ook graag ervaren wat haar behandelingen met mij zouden kunnen doen. Bij de eerste kennismaking voelde ik mij direct op mijn gemak en daardoor kon ik heel open zijn over wat mij bezighoudt en over mijn eigen zoektocht. De sessie was heel intens en verhelderend, alsof alles vanbinnen ging stromen. In de dagen erna kwam er een hoop bij mij los en vielen er dingen op zijn plek. Mijn eigen interesse in energetisch helen werd daardoor versterkt en ik heb mij ook snel daarna opgegeven voor de cursus Reiki 1. Marleen geeft deze cursus op een heldere, no-nonsense manier met veel humor. Daardoor was het een interessante en vooral ook leuke dag. Door deze cursus kan ik nu ook mijzelf Reiki geven en gebruik ik het ook al af en toe in mijn eigen praktijk. Waar ik zelf het meest resultaat ervaar is dat als ik zelf fysieke klachten ervaar, ik deze met Reiki een heel groot deel kan verlichten. Tevens kan ik cliënten die naar mijn praktijk komen en iets extra’s nodig hebben op het gebied van heling nu ook met een gerust hart naar haar doorverwijzen.

Volwassene: Na een zeer onverwachte ervaring is het Marleen gelukt mijn innerlijke balans te herstellen. Zodat ik verder kan met enthousiast leven, met plannen maken en die ook uitvoeren. Haar inzicht en begrip en haar handen brachten ontspanning en genezing. Dat gebeurde in een sfeer die gerust verhelderend genoemd kan worden. Met in aanvang een verrassende uitwisseling van energie. Vertrouwenwekkend was het dat we een opbouwende strategie konden uitstippelen. Fijn Marleen, dat jij deze gave in kunt zetten in situaties die anders lastiger te benaderen zouden zijn.

Juulke (20 jaar): Inmiddels was ik twee keer gezakt voor mijn natuurkunde examen. De stress nam meer en meer toe, ik had nog één kans. Ik liep hele dagen rond met zo’n onbestemd, onrustig gevoel waardoor ook het studeren me steeds minder af ging. Door de behandeling van Marleen voelde ik me eindelijk meer ontspannen. En ik was met name erg blij met het vertrouwen dat ze me gegeven heeft. Zelfs tijdens het examen had ik het gevoel dat ze me nog positieve energie op afstand toestuurde. Natuurlijk bleef het tot de uitslag spannend, maar ik heb het diploma inmiddels op zak! Dankjewel, Marleen. – Juulke –

Meisje van 16 jaar: Ik heb drie behandelingen van Marleen gehad voor mijn slik-angst. Dat betekent dat ik avondeten moeilijk kon doorslikken. Toen ik naar de huisarts ging was de enige optie een doorverwijzing naar de psycholoog. Ik heb één keer met die psycholoog gepraat, maar wilde er zo snel mogelijk vanaf zijn. Mijn moeder kende iemand via een vriendin die mensen kon helen. Na één behandeling merkte ik al vooruitgang, na de tweede al helemaal. Nu heb ik mijn derde behandeling gehad, en nu zal het weg zijn. Ik bedank Marleen hiervoor.

Meisje van 17 jaar: Marleen heeft mij begeleid tijdens de periode waarin ik eindexamen moest doen. Ik was in deze periode erg zenuwachtig want het was spannend of ik wel of niet zou slagen. De behandelingen van Marleen gaven mij rust en vertrouwen. Ze leerde me hoe ik beter kon omgaan met mijn examenstress en gaf advies hoe ik me goed kon voorbereiden. Ik mocht haar altijd bellen als ik hulp nodig had en soms behandelde ze me op afstand. Ik ben erg blij dat Marleen me zo goed heeft geholpen en ik ben geslaagd!

Deelnemer van de workshop Reiki I: Met vriendinnen in de tuin een heerlijke Reiki workshop 1 gevolgd. Zonder verwachtingen, was ik verbaasd hoe praktisch reiki kan zijn. Hoe je reiki kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Dat was voor mij nieuw en zeer waardevol. We hadden geluk met het weer en hebben hierdoor de behandelingen buiten gedaan. Voor mij een unieke ervaring met verschillende inzichten. Daarnaast erg mooi om met vriendinnen op deze manier een dagje weg te zijn.  Tijd voor elkaar en vooral voor jezelf. Iedereen kreeg ook veel persoonlijke aandacht en aanwijzingen. Heel erg bedankt Marleen. Je bent een engel!

Volwassene: Het is altijd heerlijk om een afspraak bij Marleen te hebben! Even tijd voor jezelf en je persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het super fijn om zo tot rust te komen en met Marleen te sparren over dingen die er spelen. De energie-behandeling is daarbij een fijne basis. Er komt bij Marleen altijd wel iets opborrelen en zo krijg ik eyeopeners en handvatten waar ik verder mee kan. Top!